moim zdaniem z jednej str nagroda.. bo mogą dużo przeżyć i ogólnie raczej nic im się nie może stać.. ale z drugiej jak nie masz dla kogo żyć to może to być równie dobrze przekleństwo... Jak np w Zmierzchu zanim Edek poznał Bell albo w Martwy aż do zmroku zanim Sookie nie znalazła Billa...
Nieśmiertelność z jednej strony jest wygraną losu… może żyć wiecznie i się nigdy nie zestarzeć i być na wieki z swoja druga połówką tak jak Bella, ale z drugiej strony nie chciałam bym widzieć starości i śmierci swoich najbliższych
Cóż, raczej kara. Niby możesz życ wiecznie, ale samotnie. Wampir nie może zanadto zbliżyc się do śmiertelnika, jeśli oczywiście nie pragnie jego śmierci. A innych wampirów jest raczej mało. A wiec w skrócie; Życie wieczne w samotni.....
Człowiek
Jak się uprzesz, to sobie znajdziesz człowieka, który cię pokocha i którego ty pokochasz, i potem za jego zgodą zmienisz go w wampa
Człowiek
I nigdy nie zarazić się HIVem ani żadną grypą etc. Sielanka.
Człowiek
Przecież co jakiś czas wymyślają nową technologię , raczej nie było by nudno . Zresztą jest tyle miejsc na ziemi , które jeszcze nie zostały odkryte
Człowiek
Niechaj ktoś mi odpowie, dlaczego postrzegacie samotność jako karę bądź coś przykrego?
Samotność może być wielkim błogosławieństwem. Należy tylko nauczyć się z niej korzystać, podobnie jak musimy uczyć się przebywania w dużym gronie ludzi.
Co do nieśmiertelności - pamiętajmy że wszelkie istnienie pozostające w kręgu życia musi kiedyś zakończyć swoje bytowanie. Nie ominie to również wampira.
Użyłbym raczej określenia "długowieczność".
Luminara wtedy pozostaje już robienie tego, na co ma się ochotę
Ostatnio edytowany przez blackunicorn (2011-05-23 23:08:34)
Człowiek
dla mnie to przekleństwo