Supernatural / Nie z tego świata
Rok: 2005 ->
Reżyseria: David Nutter , Kim Manners ...
Scenariusz: John Shiban , Eric Kripke ...
Zdjęcia: Mark Woods ...
Muzyka: Christopher Lennertz ...
Produkcja: USA
Gatunek: Dramat, Horror
Czas trwania: 45 min
Ilość sezonów/b] 5
[b]Główna obsada:
Jared Padalecki - Sam Winchester
Jensen Ackles - Dean Winchester
Serial opowiada historię dwóch braci: Sama i Deana. Od dziecięcych lat szkoleni byli przez swojego ojca - Johna do walki z demonami nawiedzającymi nasz świat. Wszystko spowodowane było przez tajemniczą śmierć kochającej matki braci. Plany Johna pokrzyżował jednak Sam, który postanowił zacząć swoje życie na nowo. Poszedł na studia prawnicze, miał piękną dziewczynę. Pod jego nieobecność ginie jednak jego ukochana, przez co postanawia ruszyć z bratem na poszukiwania Johna, który śledząc demona-mordercy zaginął w tajemniczy sposób.
Kilka słów ode mnie Serial nie bezpośrednio opowiada o wampirach. W każdym odcinku jest rozgrywany osobny wątek jakiegoś "nadprzyrodzonego zjawiska" (plagi zsyłane przez umarły lud, Krwawa Mery, zmarli, wilkołaki) ale bardzo często pojawiają się wampiry
Właściwie główni bohaterowie są stworzeni do ich unicestwiania
Oprócz tego przez cały sezon przeplata się jeden wątek główny
Jak dla mnie która widziała nie pełne kilka sezonów ( właściwie to sama nawet nie wiem ile odcinków widziałam) serial bardzo ciekawy
Nie umiem opowiadać więc z mojego opisu może się wam wydać nudny i bez sensu, ale warto obejrzeć
Człowiek
Dean jest sexi!!
Człowiek
Wolę Damona xD
Człowiek
NathalieRoss ja też